Wat is haptotherapie

Een mens is een denkend en voelend wezen. Voor een gezond en gelukkig leven is het belangrijk dat er een evenwicht is tussen deze twee.

In de loop van het leven wordt er in toenenemende mate een beroep gedaan op ons verstand, waardoor we steeds meer verleren om te luisteren naar en te reageren op ons gevoel. Wanneer er gevoelens zijn van ongemak, stress, niet 'lekker in je vel zitten', worden deze maar al te vaak weggestopt, omdat ze niet 'logisch' te beredeneren zijn. Helaas verdwijnen deze gevoelens daar niet mee.

Door de negatieve gevoelens weg te stoppen, kunnen allerlei lichamelijke en/of emotionele problemen ontstaan. Door ze niet meer te delen met anderen, kunnen relaties en het contact met anderen moeilijker worden. Je krijgt het gevoel er alleen voor te staan.

Haptotherapie biedt de mogelijkheid weer opnieuw je gevoel te ontdekken, er naar te gaan luisteren en weer te leren delen met anderen.

Door te ervaren dat het ook anders kan, merk je dat door je gevoel te accepteren, je ook jezelf, (weer) kan accepteren: Je mag weer diegene zijn, die je ook werkelijk bent.